Podere I Moricci
Vart finns vi, hur kommer man hit med tåg bil och flyg?


I vissa webbläsare visas inte denna sida korrrekt.
Vänligen välj denna direktlänk då ni vill se kartan


Klicka på "+" uppe i vänstra hörnet på kartan för att zooma in

Hur kommer man hit med bil "textversionen"
Visst är GPS en fantastisk hjälp, men en hederlig textbaserad beskrivning kan vara ovärdelig när bildskärmen inte tycks stämma överens med verkligheten.

Vägbeskrivning till Podere I Moricci via Peccioli Till Toscana med bil från Rostock

Vi brukar rekommendera Stena Lines nattfärja mellan Trelleborg och Rostock.
Avgången är ca: 22.45 och ni är i land ca: 6.30
Sedan tar man de raka 150 milen mot Italien och Toscana på nybyggda motorvägar genom gamla Östtyskland och en trafik som inte är i samma infarktliknande tillstånd som i västra Tyskland.

Det bästa är att ta hela resan som en härlig semestertripp. Varför inte stanna någonstans på vägen, bo på ett härligt Dorfgasthaus i Bayern eller i Mozarts Innsbruck, valen är många. 

Resan Rostock/Toscana brukar inte ta mer än 16 timmar inkl raster
Ta motorvägen från Rostock mot Berlin sväng av vid Potsdam vidare mot Leipzig, sedan mot München till Österrike och Innsbruck.

Vägtull gäller för att åka på Österikes motorvägar men det finns inga tullstationer så tänk på att skaffa Vinjett eller "Maut" för motorvägen genom Österrike. Bäst köper man dessa vinjetter på de sista autobahnrastställena i Tyskland.

Vid Innsbruck ligger det vackra Brennerpasset som ni kör över mot vidare färd mot Italien och dess första större stad BOLZANO därefter riktning VERONA/MANTOVANär ni väl kommer till MANTOVA ta motorvägen mot PARMA.
Vid PARMA välj motorvägen till LA SPEZIA. 
När ni närmar er LA SPEZIA ta avfarten LIVORNO och ni är på "vår autostrada".


Om ni kommer på motorvägen från Parma och kör riktning mot La Spezia, kör inte in i La Spezia utan följ skyltar mot en ny motorväg i riktning mot Livorno inte mot Genua.

När ni börjar närma er Pisa så kör enligt följande:

1. När ni närmar er Pisa kör av motorvägen vid avfarten Aeroporto och betala er avgift. Kör mot Aeroporto och förbi den (här hänger ni på som hyr bil på Pisa flygplats).
Ni befinner er nu på "Superstradan" Fi-Pi-Li (gratis motorväg) och fortsätt på den i riktning mot Firenze. Vägen delar på sig efter ett tag men fortsätt kör mot Firenze inte mot Livorno.

2. Ta den andra avfarten mot Pontedera efter en tunnel (inte den första, så var lugna det kommer en skylt till) och kör mot Volterra. Ni kommer att köra igenom flera rondeller, men håll alltid mot skyltning Volterra.

3. När ni ser en skylt mot Peccioli svänger ni skarpt till vänster och kör uppför en backe in i Peccioli.

4. I Peccioli följer ni skyltarna mot höger till Fabbrica. Vägen är ganska kurvig, men vacker.

5. När ni kommit in i Fabbrica kör rakt in i byn, kör förbi en bar som ligger till vänster och följ vägen till höger. Kör ut ur Fabbrica och förbi en sportplats på höger sida

6. Efter ca 150 m efter Fabbricas ortskylt ser ni på höger sida en skylt som visar till Podere I Moricci Agriturism och svänger brant in till höger och ni har nått målet!

Ni kan alltid fråga någon i Fabbrica om vägen till Maria Angelas I Moricci när ni är i Fabbrica eller ring oss på tel.nr 0039 377 319 1898.

Kommer ni söderifrån, kör i riktning mot Genova. Följ ovanstående vägbeskrivning.

Italiensk lag kräver att bilister ska ha... utan undantag.
Minst två (2) reflexvästar i bilen
Liten brandsläckare
Uppsättning av reservlampor till bilen


1
Hur kommer man hit från Scandinavien?
Prisvärda flyg från Skandinavien går till aeroporto di Pisa.
Titta in på Ryanair, Norwegian, SAS för bästa flygpris till Pisa. Via Milano Malpensa EasyJet samt SAS. Via Rom Ryanair, EasyJet, SAS. Via Florens Flygplats Vueling
Tåg från Rom och Milano till Pontedera eller Pisa. 


Flygplatsen ligger ca: 4 mil från I Moricci. Vi anordnar fri transfer i samband med våra kurser på gården annars finns givetvis hyrbilsalternativet.

Både milanotåget som tåget från Rom ger en härlig landskapsupplevelse som verkligen är värd biljettpriset. En god idé är ju också att stanna någon dag i dessa metropoler och känna pulsen av dessa italienska storstäder.
Behöver ni hjälp med boende i Milano/Rom så hjälper vi er givetvis gärna.

För er som vill göra en miljöinsats och ta tåget så ligger Pisa på stambanan mot Rom vilket gör en resa från Skandinavien enkel.


Trevlig Resa!


I hjärtat av Toscana ligger lantgården I Moricci på sin egen kulle i en omgivning med en underbar blandning av tradition och charm.

Ni hittar gården i Peccioli i närheten av Pisa och den gamla etruskiska staden Volterra samt i närheten av den historiska staden San Gimignano.
Kursen ges på vår kursgård Podere I Moricci och ni bor i dubbelrum i de olika lägenheterna. Varje lägenhet har moderna duschar och toaletter.
Swimmingpoolen befinner sig alldeles nedanför den vackra övertäckta pergolan på husets baksida, där de flesta av måltiderna intas.


Där i denna underbara miljö är vi, först och främst, vi är verkligen inte stora på den toskanska turistmarknaden, det är inte vår målsättning, har inte varit och kommer inte att bli.
Vi är ett litet familjeföretag där målsättningen är att erbjuda hög kvalitet och service till rimliga priser för att ge våra kunder upplevelser utöver det vanliga.

Vi bedriver främst kursverksamhet och en trevlig och populär B&B verksamhet i Podere I Moricci uppe på de härliga toskanska kullarna och på Casa del Sale nere vid kusten i den populära sommarorten Marina di Pietrasanta.

Många har under åren frågat oss varför vi inte också erbjuder kurser i denna underbara och kreativa miljö. Så vi bestämde oss för att prova på. 2009 startade vi med akvarell- och matlagningskurser samt var platsorganisatörer för en silversmideskurs. Våra kurser slog så väl ut och både våra kursdeltagare och vi var mycket nöjda.

Detta har föranlett oss att under åren fortsätta med våra framgångsrika akvarell- och matlagningskurser. Men vi tyckte det vore spännande att även prova alternativa kurser.
Våra val blev Mindfulness i kombination med italiensk matlagning, Skrivarkurs och kurs i Klassisk gitarr och sen har det bara fortsatt.

Eva Eklund
Kursledare och organisatör för kursverksamheten

Ursprungligen är jag utbildad lärare i bild och form och arbetar i dagsläget med tuscansuns kursverksamhet i Italien.
De italienska matrecepten har jag samlat under de år jag vistats i Italien. Genom italienska vänner och mat som har jag ätit på olika restauranger i Italien har jag inspirerats till olika matrecept och med vissa små förändringar lagt till i min "kokbok".
För mig har det varit viktigt att anpassa maträtterna till de råvaror som även finns i Sverige och med slowfoodkonceptet i minne.
Är medlem i Merum.Boendet

Boendet är mycket trevligt i ett typiskt toskanskt lanthus, där ni kommer att bo i dubbelrum med tillhörande toalett med dusch.
Enkelrum finns mot tillägg.
Kursen, liksom måltiderna kommer att äga rum i lanthuset med dess inbjudande terrass och trädgård. Ni serveras en härlig frukostbuffe med nybakt bröd hemmagjord yogurt och delikatesser från Italien. Till lunch genuin italiensk husmanskost och kvällsmålet en trerätters middag inklusive dryck.

Exkursion
Under veckan kommer ni dessutom att göra en exkursion till olika närliggande platser som är kända för sina fina vyer.
Vi besöker en vingård i närheten av San Gimignano för att provsmaka på husets olika viner. Därefter äter ni en genuin toskansk lunch med tillhörande olivoljeprovning Vi har ett mångårigt samarbete med de bästa lokala vin/olivgårdarna där ni möts av en gästfrihet som en allmän turistresa aldrig kan ge.
Spännande utflykter i det pastorala toskanska landskapet samt förstå "livet" bakom oliv&vin tillverkning.

Hur kommer man hit från Scandinavien?
Prisvärda flyg från Skandinavien går till aeroporto di Pisa.
Titta in på Ryanair, Norwegian, SAS för bästa flygpris till Pisa. Via Milano Malpensa EasyJet samt SAS. Via Rom Ryanair, EasyJet, SAS. Via Florens Flygplats Vueling
Tågfrån Rom och Milano till Pontedera eller Pisa.

Flygplatsen ligger ca: 45 Km från I Moricci. Vi anordnar fri transfer i samband med våra kurser på gården annars finns givetvis hyrbilsalternativet.

Både milanotåget som tåget från Rom ger en härlig landskapsupplevelse som verkligen är värt biljettpriset. En god idé är ju också att stanna någon dag i dessa metropoler och känna pulsen av dessa italienska storstäder.
Behöver ni hjälp med boende i Milano/Rom så hjälper vi er givetvis gärna.

För er som vill göra en miljöinsats och ta tåget så ligger Pisa på stambanan mot Rom vilket gör en resa från Skandinavien enkel.

När du går kurs hos oss ingår alltid:

Vi svarar alltid på alla brev inom 24 timmar oftast inom någon timme . Har ni inte fått svar via nedanstående e-postformulär* inom denna tidsperiod använd vanlig e-post till: kurser@tuscansun.net

*Vissa internetsystem på företag/organisationer blockerar e-post denna väg fastän ni får bekräftelse på att sänding skett.

 

Direktnummer till kurs/bokningsansvarig Eva Eklund
Sverige +46 (0)704 -67 47 18
Italien (under kurstid) +39 3703 27 92 26

Agriturismo I Moricci
Via di Ripassaia, 10
56037 Peccioli, Pisa, Italia


Varmt välkomna till ert boende och kurs i Toscana !

Årets Kurser

När du går kurs hos oss ingår alltid:
  • 7 nätter i dubbelrum med dusch och toalett
  • Frukostbuffé varje morgon
  • Toskansk Buffé (inkl. drycker)
  • Lunch varje dag (inkl. drycker)
  • Middag varje dag (inkl. drycker)
  • En utflykt i Toscana inkl. lunch, besök på vingård och olivoljepframställning
  • Vin-, Grappa- och olivoljeprovning
  • Fri transfer T&R från/till Pisa flygplats/Kursgård*
  • Kursavgift
  • Lakan och Handukar
*Transfer gäller tider som är anpassade för flyglinjerna Norwegian och Ryanair lördagar/söndagar.


Vårens Kursutbud
 

10 juni - 17 juni 2023 Oljemålning i Toscana med Carl Gustavsson
Under våra måleristudier fokuserar vi på de pittoreska omgivningarna, exeriörer såväl som interiörer.
Naturligtvis går vi igenom grundläggande teknik och materiallära samt enkel färglära. Volym, ljus och skugga ingår som naturliga delar i kursen.Vid genomgångar och gemensamma samtal utbyter vi erfarenheter och tar upp måleriska problem till belysning.
Läs mer

10 juni - 17 juni 2023 Mindfulness i Toscana
En vecka i hälsans tecken, möjlighet ges till Mindfulnessyoga för alla åldrar, goda samtal, hälsosam matlagning, meditation och kunskap kring olika ämnen koppat till personlig utveckling och välbefinnande.
Följ de föreslagna dagsaktiviteterna eller återhämta dig genom att ”bara vara” i den vackra omgivningen.
Läs mer

17 juni - 24 juni 2023 Fotokurs i Toscana
Toscanas kultur, väder och natur bjuder på många intressanta såväl tekniska som estetiskt utmaningar. 
Hur exakt betoningen landar beror mycket på intresset hos Er kursdeltagare.
Kursen omfattar dagliga praktiska övningar såväl som teoretiska avsnitt.
Läs mer
24 juni - 1 juli 2023 Skrivarresa i Toscana med Monika Fagerholm

Välkommen att tillbringa en oförglömlig vecka i prosaskrivandets tecken med mig! Under veckan kommer vi att göra en ”skrivresa” i fem etapper, i slutet av veckan kommer alla att ha gjort sin egen skrivresa.
Vi kommer att ha föreläsning och prat och små övningar under gemensamma pass på förmiddagarna, på eftermiddagarna blir det skrivtid och på kvällarna mat och umgänge och prat. Kom med och upplev något unikt i en unik, sagolik miljö!
Läs mer

Höstens Kursutbud
26 augusti - 2 september 2023 Skrivarkurs i Toscana med Jan Sigurd

Syftet med kursen är att hjälpa dig komma igång med ditt skrivande eller om du redan skriver ge dig nya infallsvinklar och feedback. Du lär dig tekniken och hantverket bakom skrivandets konst samtidigt som du låter din fantasi och inlevelse flöda.
Läs mer

2 september - 9 september 2023 Akvarell i Toscana med Erik Lundgren

Vår akvarellkurs är inte bara en kurs i akvarellmålning, utan vi vill erbjuda er en härlig upplevelse av Toscana både kulturellt och för er själ. Kursen leds av konstnär Erik Lundgren, Lund, med mångårig erfarenhet som lärare i akvarellmålning och kursen är lämpad för såväl nybörjare som fortsättare.
Läs mer
9 september - 16 september 2023 Yoga i Toscana med massage

Upplev en vecka där inre och yttre välbefinnande kommer att vara i fokus. Yogakursen passar både van som ovan utövare.
Lektionerna kommer ha varierat innehåll av fysiska övningar, andningsövningar och meditation. 
Ni kommer att få massage av Ann-Charlotte i ett av gårdens harmoniska rum där ni får möjlighet att koppla av till avslappnande musik och bara låta er skämmas bort när ni masseras av professionella händer.

Läs mer

16 september - 23 september 2023 Språkkurs med matlagning

Kursen handlar om vardagsitalienska mellan kl. 10.00 - 13.00 kommer ni att lära er lättare konversation på italienska. Eftermiddag 17.00 börjar vi tillsammans lära oss grunderna och knepen i Italienska matlagning
Läs mer

23 september - 30 september 2023 Mat och vinkultur i Toscana

Matlagningskursen äger rum i det stora och rustika köket som domineras av det stora typiskt toskanska matbordet.
Ni kommer att med vår handledare Eva laga typisk italiensk husmanskost med fyra-rätters menyer från Italiens regioner, sammanlagt lagar ni mat under 5 dagar. Vi gör dagliga utflykter till smultronställen i vår del av Toscana.

Läs mer
30 september - 7 oktober 2023 Mat och vinkultur i Toscana

Matlagningskursen äger rum i det stora och rustika köket som domineras av det stora typiskt toskanska matbordet.
Ni kommer att med vår handledare Eva laga typisk italiensk husmanskost med fyra-rätters menyer från Italiens regioner, sammanlagt lagar ni mat under 5 dagar. Vi gör dagliga utflykter till smultronställen i vår del av Toscana.

Läs mer


Resevillkor
Anmälan gör du via e-mail: kurser@tuscansun.net
Inom några dagar kommer en skriftlig bekräftelse via mail. Anmälningsavgiften är: 300 € (summan avräknas vid slutlikviden) och sätts in på svenskt bankgiro, vilket meddelas i samband med anmälningsbekräftelsen.

När anmälningsavgiften har erlagts inom 10 dagar har man bekräftat avtalet samt att ni tagit del av de allmänna och särskilda resevillkoren som gäller för denna kurs. Resterande kursavgift betalas på plats i Euro.

Pass, visum, vaccinering och försäkring
Se till att ha fullgott försäkringsskydd för utlandsvistelse inför bokning av resa.
Se även efter att ha en fullgod reseförsäkring i hemförsäkringen. Gällande sjukdom ska ni ha med er Försäkringskassans kort för utlandsvistelse inom europeiska unionen.
Resenären är personligen ansvarig för ha giltigt pass, uppmärksamma att vissa länder kräver att passet skall vara giltigt minst 6 månader efter hemkomst.
Till resmål utanför Norden krävs giltigt pass eller nationellt ID-kort.
Även när man färdas inom Schengenområdet, det är endast pass eller det nationella ID-kortet som kan styrka din nationalitet. Körkort visar ej på nationalitet och är därför ej giltigt som legitimation.
För icke EU-medborgare kan särskilda bestämmelser gälla.

Program
Program och annan information skickas ut en månad före kursstart och innehåller för kursen viktig information.

Särskilda önskemål
Särskilda önskemål angående specialkost och rumsplacering anges vid bokningstillfället.Vi kan i möjligaste mån tillgodose önskemålen, men inte garantera att de kan uppfyllas till fullo.

Inställd kurs
Vi ställer inte in kurser, har vi beslutat oss för en kurs så genomförs den.
Dock finns orsaker som ligger utanför vår kontroll exempelvis force majeure, omständigheterna som innefattar naturkatastrofer, ex. översvämning, jordbävning och vulkanutbrott, krig, krigsliknande händelser, inbördeskrig, revolution eller uppror eller på grund av myndighets åtgärd, strejk, lockout, blockad.
Vi kan ställa in kurs om läraren blir akut sjuk. Vi kommer givetvis att göra vårt bästa för att finna en kompetent ersättare för vederbörande, men sker insjuknandet dagar innan kurstart så finns risk att vi ej kan få tillgång till en ny lärare.
I så fall finns det då möjlighet att ändå bo på kursgården med helpension till reducerat pris. (exkl. kursavgift) eller ha kursen tillgodo.

Utflykter/exkursioner kan erbjudas så att ni då kan få möjlighet att själv inspireras av denna fantastiska miljö.

Väljer du inte detta alternativ kommer det inbetalade beloppet att återbetalas i sin helhet