Gott nytt år alla Toscanavänner och alla ni som visat intresse för våra kurser/boende på Podere I Moricci. 

Vi har ännu ett år bakom oss och det nionde året på gården väntar oss, tänk vad tiden går fort.
Vi var uppe på gården för tre veckor sedan, vädret var underbart med en strålande sol och hög härlig luft. En svag vind har med sig lite kyla från norr. Det är tomt och tyst på gården bortsett från vindens sus som går igenom de höga gamla cypresserna vid gårdsplan, vintern har anlänt.
Apelsinträdet vid annexets kortsida bjuder på sin färgprakt från de mogna apelsinerna och en smak så långt ifrån apelsiner vi finner i norr.
I dessa apelsiner finns inte bara den underbara smaken, där finns även minnet av den ljuva toskanska solen, glädjen och skratten när vi sitter tillsammans vid matbordet och av den kreativitet som spirats på gården.
Allt ingår i en helhet där man kan följa processen från apelsinernas ljuvligt doftande vita små blommor till decembers solgula glänsande frukter. Det finns en känsla av att ha varit en del i skapandet.

Fastän vi nu varit igång i åtta år med kurser så sätter vi oss inte ner och låter tiden ha sin gilla gång. Vi ser med glädje och energi på att åter möta er alla.

Säsongen börjar den 20 maj då Erik Lundgren leder Akvarellkurs.
27 maj är det dags för årets Fotokurs med Andreas Josefson.
Efter fotokursen, den 3 juni, hälsar vi Charlotte Skutta välkommen med en veckas Yoga med härlig massage. Ann-Charlotte Salminen är er massör under tiden.
Den 10 juni är det Matlagning och italienska på programmet. Eva Eklund är er handledare i köket och för italienskundervisningen står Laura Polidori. Möjlighet finns att bara läsa italienska och bli serverad eller bara ägna sig åt kulinariska äventyr i köket.
17 juni är det tid för Dikta i Toscana med Niklas Törnlund, vi hälsar Niklas välkommen åter.
Från Poesi till Prosa, den 24 juni startar vårterminens sista kurs. Vi möter Mikaela Javinger för en vecka
Skrivarkurs.

Höstterminen startar den 19 augusti traditionsenligt med Erik Lundgrens Akvarellkurs följt den 26 augusti av en vecka i köket under ledning av Eva Eklund.
September inleds med vår Mindfulness med matlagning. Christina Stenberg är er kursledare och Eva Eklund leder er rätt i det kulinariska.
9 september hälsar vi Jan Sigurd åter välkommen ner till Toscana för att leda en veckas Skrivarkurs.
16 september blir det Yoga med massage med Annika Broberg. Precis som vårveckan med Yoga är det Ann-Charlotte Salminen som står för massagen.

23 september välkomnar vi Carl Gustavsson som lärare för Oljemålningskursen.

Det blir två Mat och Kulturveckor i år som avslutar säsongen. Första veckan startar den 30 september och vecka två den 7 oktober.

Är ni inte intresserad av en vecka med kurs och de toskanska kullarna så kan Casa del Sale i Marina di Pietrasanta vara ett alternativ. Där finns havet och mycket goda kommunikationer med omvärlden om det så är tåg, buss eller bil.

En bra utgångspunkt för er som vill se mer av Toscana, men även Ligurien exempelvis Cinque Terre.

Att vårda sina gäster är en självklarhet, såväl på plats som i framtiden. För er som varit hos oss tidigare ger vi en rabatt på 10% gällande samtliga kurser med ordinarie pris.

Återigen tackar vi alla våra ledare och samarbetspartners för ännu ett år med kunskap, inspiration och glädje, vad vore vi utan er.
Vi tackar er alla gäster för ännu ett år med kunskap, inspiration och glädje… för vad vore vi utan er.

Vi önskar er alla ett inspirerande och spännande år 2017 och hälsar er, nya som gamla välkomna till kullarna och lantgården I Moricci eller till kusten och Casa del Sale.